Poliisi puhelinnumero on helpoin tapa saada apua, jos tarvitaan välittömästi

Mitä Suomen poliisi tekee?

Suomen poliisi on valtion poliisi- ja lainvalvonta-asioista vastaava viranomainen. Suomen poliisi on sisäasiainministeriön alainen ja se koostuu kansallisesta poliisilaitoksesta, kahdesta kansallisesta poliisi yksiköstä ja 11 paikalliselta poliisi osastolta.

Suomen poliisin tehtävänä on ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta neuvoin, käskyin ja kehotuksin. Myös poliisin velvollisuus on estää rikoksia, selvittää ja saattaa syyteharkintaa.

Poliisi puhelinnumero on ehkä yksi niistä, joita jokainen Suomessa asuva henkilö muistaa.

Soittamalla poliisi numeroon tai ottamalla yhteyttä muilla tavoilla on mahdollista:

Tarkista poliisi yhteystiedot, jotta olla heihin yhteydessä

Suomen poliisin tehtävä on suojata maan asukkaita, taata heidän turvallisuutta ja tarjota apua, mikäli se tarvitaan. Sen varten poliisilla on luotu muutama yhteyskanava, jotta jokainen asukas voisi helposti saada tarvittavaa apua. Sillä käytä poliisi yhteystiedot ja valitse nopein ja sopivin tapa.

Soita poliisin hätänumeroon, jos tarvitaan kiireellistä apua

Poliisin hätänumeroon aina soitetaan, kun apua tarvitaan heti. Tämän poliisin numero kaikki ihmiset ja edes lapset tietävät. Jos epäillään, pitääkö soittaa, on aina parempaa soittaa kuin olla soittamatta. Tärkeät tiedot tästä hätänumerosta:

Poliisin numero ei ole ainoa tapa olla yhteydessä poliisiin, seura poliisi myös sosiaalisessa mediassa

Poliisi haluaa olla aina ajan tasalla ja lisätä vuorovaikutusta. Siksi poliisilla on sivut sosiaalisessa mediassa. Sivujen tarkoituksena on kertoa poliisin toiminnasta, keskustella poliisin toimintaan liittyvistä asioista ja joissakin tapauksissa tarjota apua. Vaikka pitää myös muistaa, että joistakin kysymyksestä ei aina saa vastausta verkossa, mutta parempaa soittaa poliisin neuvontapalveluun.

Kun lapset ja nuoret ihmiset tykkäävät katsoa videoita ja heille on helpompaa selittää jotkut asiat sillä tavalla, poliisin YouTube kanavassa on monta lasten ohjelmasarjaa ja videot omasta turvallisuudesta ja liikenteestä.

Seura poliisia:

Poliisi Chat palvelu auttaa lupa-asioissa

Paitsi tavallista poliisi työtä, kuten rikoksen selvittäminen ja yleisen järjestyksen ylläpitäminen, poliisi myös hoitaa lupa-asiat. Mikäli on jotain kysyttävää luvasta, on helppoa saada neuvonta chatissa. Sen ikkuna on poliisin verkkosivun oikealla alapuolella. Jos ikkuna ei näky, se tarkoittaa, että chat ei ole auki siinä ajassa.

Chat-palvelussa saadaan tietoa passi- ja henkilökortti asioissa, ampuma-ase- ja turva-alan lupa-asioissa sekä ajo-oikeutta koskevissa asioissa. Mutta chatin avulla on helppoa hoitaa yleiset asiat. Jos kysymys on enemmän henkilökohtainen, on parempaa ottaa yhteyttä poliisiin puhelimitse tai käydä lähimmässä poliisilaitoksessa.

Onko poliisi puhelinnumero ainoa keino tehdä rikosilmoitus?

Jokaisella henkilöllä on oikeus tehdä poliisille ilmoitus tapahtuneesta rikoksesta. Poliisin tehtävä ja velvollisuus sellaisessa tapauksessa on ottaa se vastaan.

Vaikka poliisin laitos,missä rikos on tapahtunut, on yleensä vastuussa esitutkintaan liittyvistä tutkimuksista, voidaan ilmoittaa rikoksesta missä tahansa. Ilmoituksen vastaanotettu poliisi laitos lähettää sen oikeaan paikkaan.

Tehdä rikosilmoitus on mahdollista muutamalla tavalla:

Ei ole tärkeä millä tavalla ilmoitus tehdään, se aina pääsee oikeaan paikkaan ja sitä selvitetään.

Mitkä asiat voidaan hoitaa poliisi numeron kautta?

Poliisi puhelinnumero on nopein tapa saada neuvontaa tai ammattimaista apua, jos sitä tarvitaan. Vaikka kun on monta eri yhteyskanava, yhteydenotto puhelimitse käytetään useimmiten.

Soittamalla poliisi numeroon on mahdollista saada neuvontaa kiireettömissä asioissa, kuten:

Poliisi aina haluaa olla sellaisena viranomaisena, jota Suomessa asuvat ihmiset uskovat ja luottavat. Sillä poliisi tekee kaikkea, jotta heiltä apua pyytävät ihmiset saisivat kaikkea mahdollisimman hyvin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puhelutiedot